TOIMINTA

KESKUSTELURYHMÄT

Toimintakeskuksen ydintoimintaa ovat vertaistukeen perustuvat, omalla äidinkielellä ohjatut keskusteluryhmät. Ryhmissä ikääntyvillä on mahdollisuus saada tietoa erilaisista asioista, jotka liittyvät elämiseen ja ikääntymiseen Suomessa, sekä jakaa keskenään kokemuksiaan. Omakielisyys on tärkeää, jotta jokaisella on mahdollisuus saada tietoa ja ilmaista itseään omalla äidinkielellä. Keskusteluryhmät ovat avoimia yli 50 -vuotiaille naisille ja miehille.

Ryhmien aikataulu ja kokoontumispaikka (kaikki ryhmät kokoontuvat toistaiseksi etäyhteyksillä):

Kiinankielinen ryhmä: tiistaisin klo 10-12, Kinaporin palvelukeskus, Huom! Toistaiseksi ryhmä kokoontuu JADE -toimintakeskuksessa kunnes palvelukeskukset aukeavat.

Kiinankielinen ryhmä pariskunnille: keskiviikkoisin klo 10-12, JADE -toimintakeskus

Farsin- ja darinkielinen ryhmä: tiistaisin klo 14-16, JADE -toimintakeskus

Selkosuomenkielinen ryhmä: tiistaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Arabiankielinen ryhmä: keskiviikkoisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Kurdinkielinen ryhmä: keskiviikkoisin klo 14-16, JADE -toimintakeskus

Somalinkielinen ryhmä naisille: torstaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Kysy lisää toimintamme sisällöstä ja aikatauluista
Nashwa Khatiri:
nashwa.khatiri@jadeyhteiso.fi / puh. 050 440 9097

JADE tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa yli 50-vuotiaille vieraskielisille ikäihmisille. Ohjattu ryhmätoiminta edistää osallisuutta ja tukee henkistä sekä fyysistä hyvinvointia. Toimintaa järjestetään toimitiloissamme Töölössä sekä Helsingin kaupungin palvelukeskuksissa. Kaikki toiminta on osallistujille avointa ja maksutonta.

Syyskausi on 6.9. – 16.12.2021.

Ryhmätoimintaa toteutetaan pienryhminä tai etänä koronatilanne huomioiden. Aikataulun muutokset ovat mahdollisia!

VIIKOITTAINEN TOIMINTA

Suomen kielen opetus (tiistaisin ja torstaisin, JADE -toimintakeskus). Vapaaehtoiset opettajat opettavat arkipäivän suomen kieltä kahdesti viikossa. Tarjolla on sekä alkeistason että alkeisjatko-tason opetusta. Opetus räätälöidään opiskelijoiden tason mukaan ja se etenee rauhallisesti. Ryhmät ovat avoimia sekä miehille että naisille. Etäyhteydellä.

Liikuntaretkipäivä (maanantaisin, JADE -toimintakeskus). Ikääntyville vieraskielisille tarkoitettu ryhmä, joka retkeilee maanantaisin eri Helsingin liikuntapaikoissa. Tavoitteena on tutustua Helsingin eri liikuntapaikoihin sekä tukea liikkumista.

Somaliryhmän liikunta (torstaisin, JADE -toimintakeskus). Ikääntyville naisille tarkoitettu rauhallinen jumpparyhmä.

Kehonhuolto (torstaisin, JADE -toimintakeskus). Ikääntyville tarkoitettu kehonhuolto. Ryhmän tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja syksyn aikana käsitellään muun muassa liikuntaa, lepoa, unea, monipuolista ravintoa ja riittävä vedenjuontia.

Harrastekerhot (eri päivinä, JADE -toimintakeskus). Vapaaehtoisten ohjaajien pitämät harrastekerhot, kuten käsityökerho sekä peli-ilta ovat syntyneet kävijöidemme toiveesta. Toimintakeskuksen keittiö on myös käytettävissä kävijöiden omia kokkauskerhoja varten.

Palveluneuvonta. Tietoa ja apua mm. Kela-asioihin, asumiseen, harrastuksiin ja muihin palveluihin liittyen on saatavissa suomen ja englannin lisäksi arabian, kurdin, somalin, mandariinikiinan, farsin ja darin kielillä.

Uinti ja vesijumppa (TAUOLLA TOISTAISEKSI, Kinaporin palvelukeskus). Syksyisin ja keväisin järjestetään uintikurssit, joihin voi ostaa uintikortit (5e). Uintiryhmiä on kolme ja ne on tarkoitettu musliminaisille, jotka eivät voi mennä tavalliseen uimahalliin. Ryhmiin otetaan saapumisjärjestyksessä max 10 hlö/ryhmä. Uinnin jälkeen on mahdollisuus saunoa.

Naisten kuntosaliryhmä (TAUOLLA TOISTAISEKSI, Kampin palvelukeskus). Kuntosaliryhmä naisille Kampin palvelukeskuksen kellarikerroksessa. Paikalla on ohjaaja, joka opastaa laitteiden käytössä ja antaa kuntoiluvinkkejä.