Toiminta

JADE tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa yli 50-vuotiaille maahan muuttaneille ikäihmisille. Ohjattu ryhmätoiminta edistää osallisuutta ja tukee henkistä sekä fyysistä hyvinvointia. Toimintaa järjestetään toimitiloissamme Töölössä sekä Helsingin kaupungin palvelukeskuksissa. Kaikki toiminta on osallistujille avointa ja maksutonta. Syyskausi on 11.8. – 16.12.2020 Ryhmätoiminta alkaa elokuussa, koronatilannetta seurataan ja tarvittaessa ryhmätoiminta muutetaan toteutettavaksi etäyhteyksien välityksellä.

VIIKOITTAINEN TOIMINTA

Suomen kielen opetus (maanantaisin, JADE -toimintakeskus). Vapaaehtoiset opettajat opettavat arkipäivän suomen kieltä kahdesti viikossa. Alkeisjatko-tason opetusta tarjotaan maanantai-iltapäivisin ja alkeistason opetusta torstaiaamupäivisin. Opetus räätälöidään opiskelijoiden tason mukaan ja se etenee rauhallisesti. Ryhmät ovat avoimia sekä miehille että naisille.

Joogaryhmä naisille (tiistaisin, JADE -toimintakeskus). Ikääntyville naisille tarkoitettu rauhallinen joogaryhmä, johon mahtuu max 10 osallistujaa/kerta. Ohjaajana koulutettu joogaohjaaja.

Harrastekerhot (eri päivinä, JADE -toimintakeskus). Vapaaehtoisten ohjaajien pitämät harrastekerhot, kuten ulkoilu-ja luontokerho sekä peli-ilta ovat syntyneet kävijöidemme toiveesta. Toimintakeskuksen keittiö on myös käytettävissä kävijöiden omia kokkauskerhoja varten.

Palveluneuvonta. Tietoa ja apua mm. Kela-asioihin, asumiseen, harrastuksiin ja muihin palveluihin liittyen on saatavissa suomen ja englannin lisäksi arabian, kurdin, somalin, mandariinikiinan, farsin ja darin kielillä. Arabiaksi neuvontaa saa tiistai-iltapäivisin, muilla kielillä sopimuksen mukaan.

Uinti ja vesijumppa (TAUOLLA TOISTAISEKSI, Kinaporin palvelukeskus). Syksyisin ja keväisin järjestetään uintikurssit, joihin voi ostaa uintikortit (5e). Uintiryhmiä on kolme ja ne on tarkoitettu musliminaisille, jotka eivät voi mennä tavalliseen uimahalliin. Ryhmiin otetaan saapumisjärjestyksessä max 10 hlö/ryhmä. Uinnin jälkeen on mahdollisuus saunoa.

Naisten kuntosaliryhmä (TAUOLLA TOISTAISEKSI, Kampin palvelukeskus). Kuntosaliryhmä naisille Kampin palvelukeskuksen kellarikerroksessa. Paikalla on ohjaaja, joka opastaa laitteiden käytössä ja antaa kuntoiluvinkkejä.

KESKUSTELURYHMÄT

Toimintakeskuksen ydintoimintaa ovat vertaistukeen perustuvat, omalla äidinkielellä ohjatut keskusteluryhmät. Ryhmissä ikääntyvillä on mahdollisuus saada tietoa erilaisista asioista, jotka liittyvät elämiseen ja ikääntymiseen Suomessa, sekä jakaa keskenään kokemuksiaan. Omakielisyys on tärkeää, jotta jokaisella on mahdollisuus saada tietoa ja ilmaista itseään omalla äidinkielellä. Keskusteluryhmät ovat avoimia yli 50 -vuotiaille naisille ja miehille.

Ryhmien aikataulu ja kokoontumispaikka:

Mielen hyvinvointiryhmät arabian kielellä (UUSI, keskiviikkoisin ja torstaisin, JADE -toimintakeskus). Ikääntyville naisille ja miehille tarkoitetuissa pienryhmissä keskustellaan mielen hyvinvointiin liittyvistä teemoista ohjaajan johdolla. Ryhmät alkavat lokakuussa.

Kiinankielinen ryhmä: tiistaisin klo 10-12, Kinaporin palvelukeskus, Huom! Toistaiseksi ryhmä kokoontuu JADE -toimintakeskuksessa kunnes palvelukeskukset aukeavat.

Kiinankielinen ryhmä pariskunnille: keskiviikkoisin klo 10-12, JADE -toimintakeskus

Arabiankielinen ryhmä: tiistaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Farsin- ja darinkielinen ryhmä: tiistaisin klo 14-16, JADE -toimintakeskus

Kurdinkielinen ryhmä: keskiviikkoisin klo 14-16, JADE -toimintakeskus

Somalinkielinen ryhmä naisille: torstaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Kysy lisää toimintamme sisällöstä ja aikatauluista
Jila Samandar Poor, koordinaattori:
jila.samandarpoor@kapyrinne.fi / puh. 050 382 6020

Halutessasi voit tulostaa tästä esitteitä Jaden toiminnasta:
Kohderyhmälle: JADE postikortti 2018   &   JADE postikortti English 2018
Yhteistyökumppaneille: JADE Esite 2018   &    JADE Esite 2018 English