Sieniretki 6.9.

JADE-toimintakeskuksen sieniretken kohde oli tänä syksynä Nuuksion Haukkalampi. Osanotto oli runsas. Bussimme lähti Kiasman pysäkiltä klo 10 ja ilma suosi meitä. Oli aurinkoista ja lämmintä. Saavuttuamme Haukkalammelle kävelimme kauniilla Nuuksion metsäreitillä ja innokkaimmat poimijat löysivät ensimmäiset sienensä. Nautimme lämpimästä syyspäivästä ja luonnon läheisyydestä.

Sienten poimimisen lisäksi onnistuneeseen sieniretkeen kuuluu tietysti herkulliset eväät ja grillaus. Pysähdyimme Haukkalammen rannalle syömään ja grillaamaan.

"Ryhmalaiset taukopaikalla."

Osa retkeilijöitä jatkoi ruokailun jälkeen sienien poimimista ja osa keskittyi nauttimaan Haukkalammen kauniista maisemasta. Maasto oli kuuman kesän jäljiltä kuiva ja oletimme, että sienisaalimme tulisi jäämään niukaksi. Vastoin kaikkia odotuksiamme tatteja löytyi melko paljon. Lisäksi saimme myös lampaankääpiä sekä kangas- ja karvarouskuja. Herkkutattien paljous yllätti. Lehdessä olikin muutama päivä retkemme jälkeen uutinen herkkutattien hyvästä syksystä!

"Ryhmalaiset retkella metsassa."

Klo 14 oli aika lähteä Haukkalammen pysäköintialueelle, josta bussimme lähti takaisin kohti Helsinkiä. Matkalla bussille oli kuitenkin vielä aikaa ihailla maisemia. Kaiken kaikkiaan päivä Nuuksiossa oli onnistunut. Kiitos siitä kaikille osanottajille!

"Kaunis luontomaisema."