Reflektio keväästä ja katsaus tulevaan

Tulin maaliskuussa osaksi Jaden naisenergiaa ja tekemisen meininkiä tihkuvaa tiimiä. Oma työelämätaustani on sekoitus kehitysyhteistyötä valtion leivissä sekä ruohonjuuritason työtä pienissä kansalaisjärjestöissä. Tässä vaiheessa urataivalta veri veti enemmän viimeksi mainittuun suuntaan, joten tilaisuus koordinoida ja kehittää Jaden asiakastyötä avautui itselleni juuri oikeaan aikaan.

Kevät onkin ollut vauhdikas! Heti ensitöikseni istuimme alas ideoimaan uuden toimintakeskuksen tulevaisuuden kuvioita ja rekrysimme ohjaajia, jotka ovat Jaden toimintaidean kannalta kultaakin arvokkaampia! He ohjaavat ikäihmisten ryhmiä ja auttavat heitä asioiden hoidossa omalla äidinkielellään.

"Inka Jadelle varatun bussin vieressa."

Samalla on ollut ilo tutustua osaaviin ja motivoituneisiin sosiaalialan ammattilaisiin sekä Jaden tiimissä että monikulttuurisen vanhus- ja järjestötyön piireissä. Itselleni ikääntyvien parissa työskentely on uusi aluevaltaus, ja onkin ollut avartavaa tarkastella osittain jo tuttuja asioita uudesta näkövinkkelistä uutta oppien ja omia ajatuskaavoja kyseenalaistaen.

Työn suola on ollut tutustua Jaden ihaniin ryhmäläisiin, jotka ottivat minut lämpimästi vastaan. Kevään ajan päähuomioni olikin ryhmien dynamiikan ja tarpeiden kartoittamisessa, jotta voisimme tarjota heille entistä monipuolisemman ja heidän tarpeitaan vastaavan kattauksen hyvää ikääntymistä tukevaa toimintaa.

Tärkeä askel tähän suuntaan oli JADE -toimintakeskuksen muutto omiin tiloihin kesäkuussa. Kesän aikana olemme rempanneet ja sisustaneet tilat mahdollisimman kotoisiksi, jotta jokainen tuntisi olonsa tervetulleeksi ovesta sisään astuessaan. Uudet tilat tarjoavat puitteet myös omatoimisuuden tukemiseen uudella tavalla. Toivomme, että jadelaiset ottavat uuden toimintakeskuksen kodikseen, johon on helppo tulla esim. keskusteluryhmiin, kokkailemaan, jumppaamaan, suomen kieltä oppimaan tai ihan vain kahvittelemaan ja ystäviä tapaamaan.

Ovet aukeavat 14.8. – tervetuloa uudet ja vanhat jadelaiset!

Inka