On aika palata kouluun ja sanoa itselle “hyvin tehty!”

Aika rientää! 5 viikon harjoitteluni päättyy jo huomenna tiistaina. Tunne on sellainen sekoitus, olen ollut innoissani, väsynyt ja iloinen. Työ on ollut haastavaa, hauskaa ja rohkaisevaa.

Olen ollut kiinankielisessä ryhmässä ohjaajana ja tulkkina harjoitteluni ajan. Tein kaksi ryhmälle tärkeää esittelyä: senioritalo/vuokra-asunto ikääntyneille ja Suomen eläkejärjestelmä. Kun ikääntyvien suomen kieli on puutteellista, se aiheuttaa vanhuuden huolenaiheita ja pelkoa heidän eläkkeelle siirtymiseen ja sen järjestelyyn, varsinkin taloudellisessa tilanteessa ja asumisessa. Olen iloinen, että ryhmäläiset ovat saaneet tietoa minun esittelyni kautta, ja ymmärtävät paremmin, miten nämä kaksi järjestelmää toimivat Suomessa. Lisäksi olen toteuttanut kolme kertaa palveluneuvontaa kiinan kielellä. On helpotus maahanmuuttajille, kun he voivat saada neuvoa omalla äidinkielellä.

Kävin kiinankielisten ryhmäläisten kanssa myös Kinaporin palvelukeskuksen seniori-messuilla huhtikuussa. Lisäksi meillä oli ensiapukoulutus ja ensimmäinen kuvataideterapian kokeilu ryhmille. Minulla on ollut mukavaa kiinankielisen ryhmän kanssa, koska he ovat aina aktiivisia missä vaan.

Olen ollut mukana myös somaliankielisen ja arabiankielisen ryhmän kanssa joka viikko. Huomasin paljon eroja ryhmien välillä, vaikka heillä on sama uskonto. Alussa olin hämmästynyt joistakin heidän perinteistään, mutta nyt opettelen ihailemaan joitakin heidän elämänfilosofiaa.

Nyt, on aika palata kouluuni. Minun on sanottava itselleni ”hyvin tehty” ja kiitos kaikille!

Toivon kaikille hyvää kesää!

大家好,

時間過得很快,5週的實習明天就結束。在這段實習時間裡,感覺是有些複雜的,有興奮,疲憊,挑戰,有趣,鼓勵和開心 。

在這段實習時間裡,我擔任了中文組的指導員兼翻譯。在這之間給了兩個重要的講解,分別是: 老年人住宅和年長者租屋,以及芬蘭退休金體系。在不熟悉芬蘭的社會保險體系下,移民的年長者難免會對自己的退休安排特別擔憂,尤其是在退休金和老年醫療照顧方面。我很高興的是,藉由這次的講解,小組成員能夠更清楚地了解這兩個系統在芬蘭是如何運作的。此外,我還提供了三次的中文服務諮詢。 對於移民者來說,當他們可以得到用自己的母語的服務諮詢時,這真的能夠有好的舒緩作用。

其他的活動還包括了我和中文組的成員一起參觀了年長者用品展售會,一起學習了急救訓練,也上了一堂藝術治療體驗課。中文組的成員總是很有活力, 我覺得真好,無論他們參加什麼活動,他們總是很活躍😊。

在這段5週的實習時間裡,我也參與索馬利亞語和阿拉伯語小組。即使他們有相同的宗教,但這兩組之間有非常多的差異。起初,我對他們的一些傳統習慣感到驚奇,但過了一段時間後,我反而學習去欣賞他們的一些生活哲學。

實習結束後該回到學校了, 我給自己的貢獻打了個滿意的分數,也謝謝大家。

最後,希望大家都有一個美好的夏天。

" "

Kuva on otettu aamuretkeltä Seurasaaressa somalinkielisen ryhmän kanssa 7.5.2018.

這照片是今天早上與索馬利亞語言小組一起去Seurasaari拍攝的。

Judy