Kulttuurit kohtasivat naisten liikunta- ja hemmottelupäivässä

Keskiviikkona 11.3.2015 Kantin Jade-projekti, Eläkeläiset, Kasvokkain-hanke ja Kontulan monipuolinen palvelukeskus järjestivät Monikulttuurisen ikänaisten liikunta ja hemmottelupäivän Munkkiniemen palvelukeskuksessa. Odotimme paikalle noin 25 osallistujaa, mutta lopulta nautimme yli 50 ihanan naisen seurasta, jotka olivat kotoisin Afghanistanista, Bangladeshista, Iranista, Kiinasta, Kosovosta, Suomesta, Somaliasta, Pakistanista, Virosta ja Venäjältä!

Päivä aloitettiin maistelemalla terveellisiä välipaloja, teetä ja kahvia, ja hyvällä/kiinnostavalla/iloisella/vilkkaalla keskustelulla. Kun kaikki olivat asettuneet aloilleen, Eeva ohjasi lempeän mutta virkistävän liikunnallisen lämmittelyn.

Yhteisen alun jälkeen naiset jaettiin ryhmiin ja heille oli tehty erilaisia liikunta- ja hemmottelupisteitä. Jokainen ryhmä pääsi kokeilemaan keppijumpaa, kuminauhatreeniä ja he saivat pää- ja hartiahierontaa, kasvonaamioita ja käsihoitoa.

Lopuksi naisilla oli vielä yhteinen lempeä liikuntahetki , jonka aikana osallistujat tanssivat ja lauloivat meille .

Päivä oli ihana, ilmapiiri erittäin iloinen, jokainen osallistuja ja järjestäjä lähti hymyillen! Kiitokset Metropolian sairaanhoitajaopiskelijoille, päivän vapaaehtoisille sekä kaikille naisille, jotka osallistuivat!

teksti: Michelle Kaila