Jaden syyskauden toiminta alkaa!

JADE-toimintakeskuksen syyskausi alkaa ensi viikolla. Syyskaudella on Jaden ydintoimintaan kuuluvat vertaisryhmät omalla äidinkielellä. Tällä hetkellä vertaisryhmiä on farsin, darin, arabian, kurdin, kiinan ja somalin kielillä. Lisäksi Jadessa alkaa uusi suuresti toivottu selkosuomenkielinen vertaistukiryhmä sekä farsi- ja darinkielinen digiryhmä, joka toimii valtakunnallisesti verkossa. Näiden lisäksi Jaden tutut harrastekerhot alkavat syyskuun puolivälissä. Tänä syksynä meillä on muun muassa käsityökerhoa, suomen kielen alkeis- ja keskusteluryhmä sekä pelikerho. Nämä ovat vapaaehtoisten vetämiä.

Selkokielinen vertaistukiryhmä on avoin keskusteluryhmä lähtökohtaisesti Euroopan ulkopuolisista maista kotoisin oleville yli 50-vuotiaille. Myös muut ovat tervetulleita, jos ryhmässä on tilaa. Voit olla yhteydessä ja kysyä onko tilaa.  Ryhmässä on viikoittain selkosuomea puhuva ohjaaja. Ryhmän tavoitteena on tukea ikääntyneiden maahan muuttaneiden toimintakykyä kokonaisvaltaisesti.

Vertaistoiminta on lähtökohtaisesti paikan päällä tapahtuvaa, mutta koronapandemian aikana kysyntä verkossa tapahtuvalle vertaistukiryhmälle on kasvanut. Meillä on asiakkaita, jotka ovat jopa yli 80-vuotiaita ja ovat käyneet meillä pitkään. Toimintakyvyn laskettua he eivät ole päässeet käymään ryhmissä kuten aikaisemmin. Koronapandemian aikana he ovat kuitenkin päässeet osallistumaan etätoimintaan videosovelluksen välityksellä, kun omainen on avustanut esimerkiksi avaamalla sovelluksen puhelimesta tai koneelta. Verkossa kokoontuva vertaistukiryhmä on saavutettavampi henkilöille, jotka eivät esimerkiksi pysty osallistumaan toimintakyvyn alenemisen tai pitkän välimatkan vuoksi. Tämän vuoksi Jade pilotoi nyt syksyllä kokonaan verkossa toimivaa farsin- ja darinkielistä digiryhmää. Ryhmä toimii valtakunnallisesti ja siihen voivat osallistua daria tai farsia puhuvat yli 60-vuotiaat ympäri Suomen. Ryhmässä on omakielinen ohjaaja.

JADE noudattaa terveys- ja turvallisuusohjeistuksia. Ryhmätapaamiset toteutuvat näiden ohjeistuksien puitteissa joko lähi- tai etätapaamisina riippuen sen hetkisestä tilanteesta. Lisätietoa ryhmätoiminnasta saat nettisivuiltamme.

Hyvää syksyn alkua!