Harjoitteluni JADE-toimintakeskuksessa

Hei kaikille! Nimeni on Minna ja opiskelen sosionomiksi Diak ammattikorkeakoulussa toista lukuvuotta. Aloitin harjoittelun JADE-toimintakeskuksessa 13.8. Harjoitteluni kestää 9.11. asti. Tämä on opiskeluaikani ensimmäinen harjoittelu. Samaan aikaan alkoi myös JADE-toimintakeskuksen toiminta uusissa tiloissa Topeliuksenkadulla.

Pääsin heti toimintaan mukaan. Hiukan jännitti ensimmäisinä päivinä, mutta se oli turhaa. Sekä ryhmäläiset että Susanna ja Inka ottivat minut lämpimästi vastaan. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja olen työskennellyt ikääntyneitten muistisairaiden parissa usean vuoden ajan. Maahanmuuttajien parissa tehtävä työ on minulle uusi kokemus.

Ryhmätoiminta on ollut vilkasta. Olen päässyt osallistumaan kaikkien ryhmien keskusteluryhmiin. Arabiankielisen ryhmän kanssa olimme grillaamassa Seurasaaressa, suomen kielen opetus on käynnistynyt ja osanottajia on ollut kaikista ryhmistä. Myös naisten liikuntaryhmät ovat olleet suosittuja. Uutena liikuntaryhmänä on jooga. Somalinkielisten naisten aloitteesta ompelukerho ottaa ensi askeleitaan. Uintiryhmän alkamista odotetaan jo innolla. Olin mukana myös Asean Day – tapahtumassa, jossa kiinankielisen ryhmän tanssiryhmä esiintyi. Sieniretki  6.9. oli suosittu. Osanottajia oli kaikista ryhmistä ja sieniäkin saatiin kotiinviemisiksi. Ensi viikolla aloitan uuden historia-ja kulttuuripiirin. Uusi ryhmä, kurdinkielisten keskusteluryhmä on aloittanut 11.9.  Arabiankielinen palveluneuvonta aloitettiin 4.9. Palveluneuvontaa on tarjolla joka toinen viikko arabian-, kiinan- ja kurdinkielellä.

On myös mainittava toimintakeskuksen yhteistyötahoille 5.9. järjestetyt tupaantuliaiset. Vieraita saapui paikalle runsain mitoin ja ilmapiiri oli iloinen. Ensi viikolla 18-19.9. JADE-toimintakeskus on edustettuna Integration 2018 -tapahtumassa Kulttuuritalolla.

Viisi viikkoa on jo vierähtänyt harjoittelussa. Olen oppinut ainakin sen, että JADE-toimintakeskuksen toimintaa arvostetaan ja keskus on erittäin tärkeä kohtaamispaikka kaikille toimintaan osallistuville.  Ymmärrän nyt verkostoyhteistyön merkityksen sosiaalialan järjestöjen toiminnassa ja sen kuinka tärkeää työtä JADE-toimintakeskus tekee tuodessaan esille ikääntyvien maahanmuuttajien palvelutarpeet ja heidän heikon asemansa yhteiskunnassamme.

Nyt katse kohti uutta viikkoa ja uusia haasteita! Hyvää syksyn alkua kaikille! Toivotaan, että saamme nauttia aurikoisista ja kuulaista syyspäivistä!

Minna

"Minna kavelylla."