Kiitollisena eteenpäin – projektityöntekijän kokemuksia

Olen kasvanut ihmisenä ja ammattilaisena sam"Susanna, Fardoos ja Suvi."assa tiimissä ihanien kollegoideni Fardoosin ja Susannan kanssa. Tasapainoinen tiimi eri osaamisen eri painotuksilla on ollut valtava voimavara tehdä työtä yhdessä. Toisiamme täydentäen ja yhteinen katse tavoitteissa olemme vieneet projektin kunnialla alusta loppuun. Kiitos Fardoos ja Susanna, että olette kuunnelleet hulluimmatkin ideat, ottaneet haasteet vakavasti ja tehneet työtä sydämellä! Teidän kanssanne on ollut ilo työskennellä!

Välillä työn arkikiireiden lomassa on ollut vaikea huomata, mitä kaikkea onkaan saanut aikaan. Kuitenkin matka projektin alusta loppuun on ollut aktiivista kehittämistä ja asiakkaiden kanssa yhdessä tekemistä. Kiitos teille, asiakkaat! Olette opettaneet minulle ja projektitiimille uusia tapoja kommunikoida, herkkyyttä tarttua asioihin oikeaan aikaan, tahtoa taistella yhteiskunnan jäykempiä rakenteita vastaan ja halua osoittaa yhteiskunnalle, että on olemassa iso ja aktiivinen joukko, jonka ääni ei kaiken keskeltä kuulu. Olette olleet projektin kantava voima. Teidän mielipiteenne, tunteenne ja toiveenne ovat olleet suuressa roolissa toimintojen kehittämisessä. Teidän naurunne ja ilonne ovat saaneet minut jaksamaan työn kiireissä.

Parhaita hetkiäni projektityöntekijänä olen saanut kokea, kun asiakkaiden suusta on saanut aidosti kuulla hyvinvoinnin ja osallisuuden lisääntymisestä. Keväällä 2016 toteutimme yhdessä African Care ry:n kanssa maahanmuuttajille suunnatut kuntavaalityöpajat, jotka huipentuivat äänestämiseen Töölön kirjastossa. Kun palasimme äänestyspaikalta, en ikinä unohda, kuinka sydämestä asiakkaat sanoivat: ”Aikaisemmin minusta on tuntunut ulkopuoliselta. Enää en ole ulkona. Nyt olen sisällä.” Mikä voisikaan olla parempi kiitos!

Aloitin projektissa tuoreena teologian maisterina ja valmistun pian geronomiksi. Lähden Jadesta eteenpäin voimaantuneena, onnellisena ja valtavilla voimavaroilla. Sain Jadesta enemmän kuin osasin odottaa, ja kannan sitä kaikkea aina mukanani.

Suvi