Toiminta

JADE tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa yli 50-vuotiaille maahan muuttaneille ikäihmisille. Ohjattu ryhmätoiminta edistää osallisuutta ja tukee henkistä sekä fyysistä hyvinvointia. Toimintaa järjestetään toimitiloissamme Töölössä sekä Helsingin kaupungin palvelukeskuksissa. Kaikki toiminta on osallistujille avointa ja maksutonta. Syyskausi on 19.8. – 18.12.2019

VIIKOITTAINEN TOIMINTA

Naisten ja miesten hyvinvointiryhmät (maanantaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus). Ikääntyville naisille ja miehille tarkoitetuissa liikunnallisissa ryhmissä tehdään kevyitä yleiskuntoa kehittäviä ja ylläpitäviä voimisteluliikkeitä sekä keskustellaan hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Suomen kielen opetus (tiistaisin ja torstaisin klo 10-12, JADE -toimintakeskus). Vapaaehtoiset opettajat opettavat arkipäivän suomen kieltä kahdesti viikossa. Alkeisjatko-tason opetusta tarjotaan tiistaiaamupäivisin ja alkeistason opetusta torstaiaamupäivisin. Opetus räätälöidään opiskelijoiden tason mukaan ja se etenee rauhallisesti. Ryhmät ovat avoimia sekä miehille että naisille.

Naisten kuntosaliryhmä (tiistaisin klo 14-16, Kampin palvelukeskus). Kuntosaliryhmä naisille Kampin palvelukeskuksen kellarikerroksessa. Paikalla on ohjaaja, joka opastaa laitteiden käytössä ja antaa kuntoiluvinkkejä.

Harrastekerhot (mm. torstaisin, JADE -toimintakeskus). Vapaaehtoisten ohjaajien pitämät harrastekerhot, kuten käsityökerho ja peli-ilta ovat syntyneet kävijöidemme toiveesta. Toimintakeskuksen keittiö on myös käytettävissä kävijöiden omia kokkauskerhoja varten.

Uinti ja vesijumppa (keskiviikkoisin klo 13-30-16, Kinaporin palvelukeskus). Syksyisin ja keväisin järjestetään uintikurssit, joihin voi ostaa uintikortit (5e). Uintiryhmiä on kolme ja ne on tarkoitettu musliminaisille, jotka eivät voi mennä tavalliseen uimahalliin. Ryhmiin otetaan saapumisjärjestyksessä max 10 hlö/ryhmä. Uinnin jälkeen on mahdollisuus saunoa.

Palveluneuvonta. Tietoa ja apua mm. Kela-asioihin, asumiseen, harrastuksiin ja muihin palveluihin liittyen on saatavissa suomen ja englannin lisäksi arabian, kurdin, somalin, mandariinikiinan, farsin ja darin kielillä. Arabiaksi ja kurdiksi neuvontaa saa tiistai-iltapäivisin, muilla kielillä sopimuksen mukaan.

KESKUSTELURYHMÄT

Toimintakeskuksen ydintoimintaa ovat vertaistukeen perustuvat, omalla äidinkielellä ohjatut keskusteluryhmät. Ryhmissä ikääntyvillä on mahdollisuus saada tietoa erilaisista asioista, jotka liittyvät elämiseen ja ikääntymiseen Suomessa, sekä jakaa keskenään kokemuksiaan. Omakielisyys on tärkeää, jotta jokaisella on mahdollisuus saada tietoa ja ilmaista itseään omalla äidinkielellä. Keskusteluryhmät ovat avoimia yli 50 -vuotiaille naisille ja miehille.

Ryhmien aikataulu ja kokoontumispaikka:

Kiinankielinen ryhmä: tiistaisin klo 10-12, Kinaporin palvelukeskus

Kiinankielinen ryhmä pariskunnille: keskiviikkoisin klo 10-12, JADE -toimintakeskus

Arabiankielinen ryhmä: tiistaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Arabiankielinen ryhmä uusille kävijöille: keskiviikkoisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Kurdinkielinen ryhmä: keskiviikkoisin klo 14-16, JADE -toimintakeskus

Somalinkielinen ryhmä naisille: torstaisin klo 12-14, JADE -toimintakeskus

Farsin- ja darinkielinen ryhmä: torstaisin klo 14-16, JADE -toimintakeskus

Kysy lisää toimintamme sisällöstä ja aikatauluista
Inka Lehtonen, koordinaattori:
inka.lehtonen@kapyrinne.fi / puh. 050 382 6020

Halutessasi voit tulostaa tästä esitteitä Jaden toiminnasta:
Kohderyhmälle: JADE postikortti 2018   &   JADE postikortti English 2018
Yhteistyökumppaneille: JADE Esite 2018   &    JADE Esite 2018 English

Palveluneuvonta

Tarjoamme neuvontaa ja ohjausta mm. hakemusten ja lomakkeiden täyttämisessä, ajanvarauksissa ja viranomaisasioinnissa.

Koulutukset

Haluamme lisätä tietoutta ikääntyvien maahan muuttaneiden tarpeista ja monikulttuuriseen vanhustyöhön liittyvistä haasteista. Räätälöimme koulutukset tilaajan tarpeiden mukaan.

Koulutukset

Verkostotyö

Olemme aktiivisesti mukana alan yhteistyöverkostoissa ja toteutamme työpajoja, seminaareja ja koulutuksia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Verkostot