Uutiset
Home / Events / Sieniretki Nuuksioon yhteistyössä Suomi-Syyria Ystävyysseuran kanssa

Sieniretki Nuuksioon yhteistyössä Suomi-Syyria Ystävyysseuran kanssa

0

قمنا في الأسبوع الماضي في رحلة مشتركة من تنظيم مشروع يادي وجمعية الصداقة الفنلندية ، وذلك في إطار العمل المشترك بيننا و تم الإتفاق أن نحجز الباص ونشتري وجبات طعام خفيفة بالإضافة إلى العصائر، وكان الإنطلاق في الساعة العاشرة صباحاً ، وبالفعل أتى المشاركون في الرحلة و إنطلقنا إلى نوكسيو لجمع الفطر والتمتع بالطبيعة والمناظر الجميلة .

Olimme viime viikolla yhteisessä Jade II-projektin ja Suomi-Syyria Ystävyysseura ry:n sieniretkellä. Päätettiin varata bussi ja ostaa kevyitä aterioita, jonka lisäksi mehut.  Retki alkoi kymmeneltä aamulla, ja jo osallistujat tulivat ja lähdimme Nuuksioon kerämään sieniä ja nauttimaan luonnosta ja kauniista maisemista.

في طريق الذهاب إستمعنا إلى الموسيقى العربية وكان الفرح موجود على وجوه المشاركين . وعندما وصلنا ذكرنا بعض التعليمات بأن لا نقطف أو نتناول فطر غير معروف إذا كان سام أم لا ويجب لأن نسأل من كان لديه خبرة بهذا الموضوع ، و بأن نبقى قريبين من بعضنا في الغابة، كان الجو جميلاً ومشينا ببطئ لكي لا يتعب المشاركين من المشي وبدأنا بجمع الفطر والتمتع بالجو الجميل والمناظر الأجمل

Menomatkalla kuunneltiin arabialaisten musiikkia ja ilo näkyy kaikkien kasvoilta.

Kun saavuimme minä mainitsin joitakin ohjeita, ei poiminta tai käsitellä sieniä kun on tuntematon, ja pitää kysyä jos myrkyllinen vai ei. Tällöin pitää kysyä henkilöltä, jolla on kokemusta tästä aiheesta, ja että me pysyä lähellä toisiaan metsässä. Tunnelma oli mukava ja kävelimme hitaasti, jottei väsyttää osallistujille kävellä ja aloitimme kerätä sieniä ja nauttia tunnelmasta ja kauniit maisemat.

وكان لا بد من الجلوس لتناول الطعام مع بعضنا ، وفي جو إجتماعي جميل جلسنا لنتبادل المأكولات المختلفة وقمنا بشوي الفطر الذي جمعه أحدهم  وحاولنا الغناء مع بعضنا وقام المشاركون بطرح فكرة القيام بعمل مشترك مع جمعية الصداقة السورية الفنلندية والذهاب إلى تالين أو السويد في الباخرة وهذا الطرح لاقى ردود إيجابية ومن الممكن في المستقبل أن نقوم بهذا العمل المشترك

Sitten oli tarpeen istua alas syömään keskenään, mukava sosiaalinen ilmapiiri kun istuimme.

Jakaamme eri ruokia ja me grillasimme sieniä. Yritimme laulaa keskenään yhden laulua joko kaikki tuntevat, ja osallistujat esitti ajatuksen yhteisestä toimista Suomi-Syyria Ystävyysseuran kanssa. Voimme mennä Tallinnaan tai Ruotsiin ja tämä ehdotus tapasi positiivisia vastauksia. On mahdollista, että tulevaisuudessa voimme tehdä tätä työtä yhdessä.

وفي نهاية الرحلة دبكنا على أنغام الموسيقى الشرقية وإنتهى مشوارنا بهذه اللحظات السعيدة للمجموعة العربية

Matkan lopussa teimme  Dabka-tanssia arabiamusiikkien kanssa. Retki toi onnellisia hetkiä arabialaiselle ryhmälle.

Fardoos

 

sieniretki-2sieniretki-sienet

 

Recommended Posts