Uutiset
Home / Events / Katse Jaden luovaan syksyyn

Katse Jaden luovaan syksyyn

0

Jade II -projektin viimeinen syksy on lähtenyt käyntiin. Syksyn teemoina ryhmissä käsitellään tunteita, omia voimavaroja ja omaa kulttuuria suhteessa uuteen kotimaahan. Syksyllä projekti tarjoaa asiakkaille uudenlaisia toimintoja samalla, kun vanhoja projektimuotoja jatketaan. Kaikissa keskusteluryhmissä oli syksyn ensimmäisillä tapaamiskerroilla runsaasti osallistujia.

Keskusteluryhmät jatkuvat tavalliseen tapaan, mutta käymme asiakkaiden viime keväänä esittämän toiveen mukaan syksyn mittaan enemmän retkillä ja ulkona sään salliessa. Naisten liikuntaryhmät ja uintikurssit ovat vakiintunutta ja hyvin suosittua toimintaa, jota jatkamme myös tänä syksynä. Arabiankielisten ja kiinankielisten asiakkaiden kanssa lähdemme syyskuussa yhdessä leirille, jossa käsittelemme luovien menetelmien kautta tunteiden ilmaisua sekä luonnon ja luonnossa liikkumisen tuomaa hyvinvointia.

Haluamme antaa kaikille asiakkaille mahdollisuuden ilmaista omia tunteita ja kokemuksia heille mieleisellä tavalla. Vaikka projektin tavoitteena on kerätä tietoa ikääntyvien maahanmuuttajien kokemuksista, ryhmätoiminnan tärkeimpänä tavoitteena on asiakkaiden voimaantuminen. Tunteiden ja kokemusten ilmaisun ei tarvitse tapahtua ainoastaan sanallisesti.

Ikääntyvän maahanmuuttajan elämänkokemus ja elämänhistoria, tunteet ja elämänvaiheiden värittämät kokemukset nykypäivässä eivät usein pääse kuuluviin tavallisessa arjessa, saati näkyviin vanhuspalveluissa. Tulkattu kieli ei ryhmätilanteessa tuo kaikkea esiin ja sen tunteita ilmaisevat vireet jäävät näkymättömiin. Luovien menetelmien avulla etsimme niitä kokemuksia, joita sanoin ei voi ilmaista.

Syksyn kohokohtana on Vanhustenviikolla tiistaina 3.10. järjestettävä Elämän syksy -tapahtuma, jonne kutsumme kaikki kokemaan yhdessä Jaden ryhmäläisten kanssa luovilla menetelmillä, miltä ikääntyminen tuntuu uudessa kotimaassa. Tervetuloa!

Suvi

Recommended Posts